Preispitivanje života

Datum objave: 14.03.2012Datum zadnje izmjene: 14.03.2012

Film: InsideOut preporučuje vam tri djela koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Nasljednici

Novi film Alexandera Payna „Nasljednici“ (The Descedants, 2011.), koji je osvojio Oscara za adaptirani scenarij, drama je u kojoj glavni lik i otac obitelji - glumi ga George Clooney - preispituje vlastiti život  i odnos s ostalim članovima obitelji nakon što se iznenada našao u tragičnoj situaciji. U prekrasnom, „rajskom“ ambijentu havajskog otočja prolazi putem koji za njega predstavlja osobni pakao.

Još jedna godina

Posljednji redateljski uradak Mikea Leigha „Još jedna godina“ (Another Year, 2010.) tematizira problem ljubavi, obitelji i usamljenosti. S jedne strane promatramo život starijeg bračnog para koji je ispunjen zajedničkim sitnicama, dok su u njihovoj okolini prijatelji sa sasvim drukčijim životnim iskustvom. Iznimne glumačke izvedbe Jima Broadbenta i Lesley Manville u priči koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Nevjestin sin

Argentinsko podneblje svakih nekoliko godina iznjedri vrhunskog redatelja čije filmove s nestrpljenjem treba očekivati. „Nevjestin sin“ (Father of the Bride, 2001.) Juana Josea Campanelle priča je o ljubavi i poštovanju života. Glavni lik Rafel (Ricardo Darin), nakon niza neočekivanih događaja, uz pomoć obitelji i prijatelja iz djetinjstva promišlja o smislu života i kako ga nastaviti. Nekoliko dijaloga iz filma sigurno će vam još dugo ostati u sjećanju…

Foto: Idea go

Sviđa ti se?

Klikni Like ukoliko ti se sviđa ovaj članak.

Tagovi

Pretraži INSIDEOUT

Pretraži

InsideOUT Klub

Prijavite se i uživajte u brojnim pogodnostima!

Prijavi me