Prirodno žena - Pronađi svoju prirodu

Datum objave: 11.04.2016Datum zadnje izmjene: 20.04.2016

Menopauza u pravom smislu riječi nastupa najčešće između 50. i 55. godine starosti. Definira se kao prestanak mjesečnice tijekom najmanje godinu dana. Karakterizira je prestanak lučenja estrogena i progesterona.

Hormoni tijekom života

Tijekom života žena izlučuje hormone koji su temelj za njezinu ravnotežu. Ti hormoni, koje izlučuju različite žlijezde, ispunjavaju niz različitih funkcija. Spolni hormoni – estrogen i progesteron – bez sumnje su najpoznatiji hormoni među svim ženama: cikličke varijacije razina tih hormona određuju biološki ritam žene od puberteta do menopauze. Estrogen i progesteron izlučuju se zahvaljujući gonadotropinima, hormonima pod kontrolom hipofize. Glavna uloga estrogena je poticanje ovulacije s ciljem oplodnje. Progesteron pak ima funkciju smanjivanja razine estrogena i pripreme sluznice maternice da prihvati eventualni embrij.

Ne treba miješati menopauzu s predmenopauzom

Predmenopauza je prijelazno razdoblje koje prethodi menopauzi. To razdoblje najčešće počinje oko 45. godine, a karakterizira ga pojava neredovitih menstrualnih ciklusa (kratki ciklusi, dugi ciklusi) uz moguće psihičke znakove (anksioznost, depresija, promjenjivo raspoloženje…) ili fizičke znakove (valovi vrućine, dismenoreja, bolovi tijekom mjesečnice), umjereno debljanje, trbušnu nadutost, obilne mjesečnice.

S obzirom na hormone, predmenopauza ukazuje na smanjeno lučenje progesterona, dok jajnici i dalje luče estrogen.

Menopauza u pravom smislu riječi nastupa najčešće između 50. i 55. godine starosti. Definira se kao prestanak mjesečnice tijekom najmanje godinu dana. Karakterizira je prestanak lučenja estrogena i progesterona.

Uz neugodnosti koje su se pojavile tijekom predmenopauze i koje i dalje traju ili se pojačavaju, mogu se pojaviti i umor, problemi s cirkulacijom, kostima i zglobovima, lomljivost noktiju i kose te promjene na koži.

Kako da sačuvate ili ponovno nađete svoju prirodnu ravnotežu?

- Biljno rješenje s fitohormonima

Vrlo različiti hormonalni profili razlikuju predmenopauzu (nedostatak samo progesterona te zbog toga relativna hiperestrogenemija) od potvrđene menopauze (prekid lučenja estrogena i progesterona). Zbog toga se na dva različita problema ne može odgovoriti na isti način.

Kako biste na raspolaganju imali proizvode čije formule najbolje prate vaš prirodni ciklus, laboratoriji INEBIOS razvili su dva proizvoda s dozama fitohormona specifičnim i prilagođenim za svaku od dvije prirodne faze života svake žene, PREPAUSE za predmenopauzu i SEREPAUSE za menopauzu:

 

PREPAUSE

 

Proizvod bogat fitoprogesteronom (konopljika i gospin plašt/livadna vrkuta) i bez fitoestrogena za predmenopauzu.

 

 

 

SEREPAUSE

Idealna ravnoteža fitoprogesteronom (konopljika i gospin plašt/livadna vrkuta) i fitoestrogena (izoflavoni soje i hmelj).

 

 

 

Jezgra zajedničkih aktivnih sastojaka

Iako imaju različit hormonalni profil, predmenopauza i menopauza dvije su prirodne faze u životu koje treba proći, a da se na najmanju mjeru svedu neugodnosti koje ih prate. Te su neugodnosti zajedničke objema fazama i zato su Laboratoriji INEBIOS dodali jezgru zajedničkih aktivnih sastojaka u proizvode prepause®, serepause®  kako bi što bolje suzbili sve tegobe prisutne zbog hormonalnih promjena:

-   Antioksidansi: vitamini A, C, E, selenij, cink, magnezij

-   Prijenos i asimilacija: cikorija (prebiotik), lactobacillus acidophilus (probiotik)

-   Stres: magnezij, vitamin B6

-   Cirkulacija i eliminacija: plod crnog ribiza, artičoka, končara

-   Metabolizam: krom

-   Nadutost: stolisnik

-   Povoljno za zglobove: končara

 

Proizvodi PREPAUSE i SEREPAUSE su dostupni u svim boljim ljekarnama. Distributer Oktal Pharma. Uvoznik Origins Bios. Informacije na 01 2310 309; info@originisbios.hr

 

PROIZVODI PREPAUSE I SEREPAUSE MOGU SE NABAVITI U SVIM LJEKARNAMA UZ POPUST OD 20% TIJEKOM TRAVNJA


Od 11. - 30. travnja proizvodi PREPAUSE i SEREPAUSE se mogu naći u ljekarnama uz poseban popust od 20 posto.


Ukoliko ljekarne nemaju proizvod može ih se naručiti od veledrogerije Oktalpharma, +385 1 6595740

Sviđa ti se?

Klikni Like ukoliko ti se sviđa ovaj članak.

Pretraži INSIDEOUT

Pretraži

InsideOUT Klub

Prijavite se i uživajte u brojnim pogodnostima!

Prijavi me